Brunyols de l'Empordà
- mariaportus
- 11 mar 2016
- 2 Min. de lectura
Si, si brunyols. Es veu que a l'Empordà els hi diuen així. I, com que és temps de Quaresma, no teniu excusa per no intentar fer-ne almenys un cop. Teniu quaranta dies (ara ja menys, val), temps de sobres! I si encara no esteu corrent cap a la cuina, penseu en unes postres, un berenar o un resopó a base de brunyols i una copeta de vi dolç... Convençuts? Doncs som'hi!

Necessiteu:
250 gr de farina de força
3 rovells d'ou
90 ml de llet
35 gr de sucre
35 gr de mantega
5 gr de sal
Una culleradeta de cafè de canyella
Ralladura de mitja llimona
5 gr de granes d'anís
30 gr de llevadura fresca
Com ho fem:
En un bol heu de posar la farina, la sal, el sucre, la canyella, l'anís i la ralladura de llimona i barrejar-ho tot. A continuació afegiu la llevadura i els rovells d'ou. Comenceu a amassar amb la batidora (amb els ganxos amassadors) i afegiu-hi la meitat de la llet. Una vegada la massa ha absorbit la llet, hi tireu l'altra meitat.
Continueu amassant i afegiu-hi la mantega a daus. Ara toca amassar durant uns 15 minuts fins que obtingueu una massa elàstica i que no s'enganxi a les parets del bol.
A continuació ja podeu dividir la massa en 20 boletes. Per fer-ho fàcil, partiu-la en dos i de cada part en feu un xurro que dividireu en 10. Ja ho tenim! Heu de fer una boleta amb cada una de les parts i posar-les en una safata que haureu untat amb oli.

Ara han de fermentar de 30 a 45 minuts a uns 27º o 28º. Va molt bé posar-les al forn (apagat) i posar-hi un bol amb aigua que acaba de bullir per donar-hi humitat. Veureu que doblen el volum. Un cop les boletes han crescut els hi farem un forat al mig amb el dit. Així
I a fregir!

A mi m'agrada fregir-los amb oli d'oliva suau però també es pot fer servir oli de girasol. Una vegada estàn fregits hi tirem un rajet d'anís i els ensucrem. Boníssims!!

Comments